MORTI

"Moartea este un fenomen simplu in natura, numai oamenii il vad inspaimantator." Marin Preda

Posted by morti On April - 7 - 2011 0 Comment

Astazi, Victor Surdu a trecut in nefiinta, la 63 de ani, dupa o lunga suferinta pricinuita de un cancer pancreatic, la Spitalul Sfantul Pantelimon din Bucuresti, unde fusese internat, in coma (locatia infirmata). Moartea lui a lasat indurerata o familie, o sotie pe care o stim cu totii, cantareata Angela Similea, dar si o fiica. Fiica lucreaza in strainatate, chiar in domeniul medical, in cadrul oncologiei. Cancerul la pancreas nu iarta pe nimani. Este boala de care sufera, se pare, si Teo Trandafir si de care a murit avocatul Iorgovan, parintele Constitutiei Romaniei.

Angela Similea si Victor Surdu erau cunoascuti ca un cuplu foarte frumos, care traiau in iubire si intelegere. Erau numiti “Doamna si Agronomul”. Cantareata a fost alaturi de sotul ei pana in ultima clipa.

Victor Surdu era deputat PSD de Neamt, a fost Ministrul Agriculturii si seful Comisiei de Agricultura din Parlament (Camera Deputatilor)

Compilam dintr-un articol aparut cu ceva vreme in urma in Cotidianul:
“În Italia, Victor Surdu a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. La pancreas: “Eu am făcut trei operaţii, una după alta, în ultimele patru luni şi mă uitam la se întâmplă acolo. Aici n-au cum să mă opereze, nu au ce le trebuie”.

Acum, soţul Angelei Similea face un tratament pe patru niveluri. Primul e rugăciunea. “N-am fost niciodată credincios de sâmbătă şi duminică. Al doilea – am mers pe canoanele bisericii, al treilea am încercat cu trei variante naturiste, bio şi al patrulea – n-am intrerupt deloc ritmul muncii şi dragul de oameni”, spune Victor Surdu.

Ieri dimineaţă deputatul a fost internat de urgenţă la spitalul Pantelimon. Familia păstrează discreţie maximă în ceea ce priveşte starea de sănătate.

“După cum ştiţi, sănătatea este o luptă. Noi suntem în perioada aceasta şi avem nevoie de energii pozitive şi atunci, eu personal nu dau curs niciunui răspuns pe tema asta. Din tot sufletul vă multumesc că mă întelegeţi”, a declarat Angela Similea.

Surse din interiorul spitalului spun că de fapt, deputatul ar suferi de o boală mult mai gravă. O afecţiune malignă a pancreasului.

“În general când a necesitat interventie chirurgicala inseamna ca a fost o boala extrem de severa, fie a fost pancreatita acuta, ca si complicatii ulterioare a unei pancreatite acute, fie suprainfectata, fie cancer de pancreas dar in general interventia pe pancreas e o drama locala”, a precizat medicul Săndica Bucurică.

Acum starea soţului Angelei Similea e stabilă şi ar putea pleca acasă chiar mâine. “Păcat că noi românii avem o lipsă totată de preocupare pentru sănătatea noastră”, a mai spus Victor Surdu.”

 

 

 

UPDATE
Victor Surdu va fi inmormantat astazi, duminica, la Cimitirul Ciorogarla. Condoleante familiei!

Leave a Reply

Featured Posts

A murit Vaclav Havel

Fostul presedinte ceh, Vaclav Havel a murit la varsta de ...

Steve Jobs a murit

Steve Jobs a murit de cancer p

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie de cancer pancreatic, ...

johnny raducanu

Johnny Raducanu s-a stins din

Jazzul romanesc a pierdut astazi un reprezentat de seama. Pianistul  ...

Daniela Nicoleta Gavrilescu

Daniela Nicoleta Gavrilescu a

Daniela Nicoleta Gavrilescu, eleva de 15 ani din Techirghiol, decedata ...

alex-leo-serban

Alex Leo Serban, "criticul de

Alex Leo Serban, critic de film, a murit astazi, intr-un ...

Featured Video

Sponsors