MORTI

"Moartea este un fenomen simplu in natura, numai oamenii il vad inspaimantator." Marin Preda

Posted by morti On August - 6 - 2010 0 Comment

Ilie Pasarica. barbatul de 60 de ani din Olt omorat in bataie de cel care a declarat ca este salvatorul, nicidecum autorul crimei, a apucat sa pronunte, inainte de a-si da sufletul, numele criminalului: Florian Bolboasa.

“Bărbatul de 60 de ani, din comuna Văleni, internat joi noapte la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, victima unei bătăi violente, aşa cum povestesc rudele, a decedat ieri,

în jurul orei 15.30. Ilie Păsărică este ultima victimă a lui Florian Bolboaşă, un consătean căruia i s-a dus vestea în trei comune pentru bătăile extrem de violente pe care le aplică, după bunul-plac, localnicilor care-i cad în plasă.” (Gazeta de Olt)

*in fotografia de sus, Florian Bolboaşă şi fiul său Valentin în timp ce explicau că ei nu sunt vinovaţi cu nimic

Este foarte grav faptul ca Florian Bolboasa, cunoscut cu antecedente grave pe raza judetului, a mai apucat sa faca o crima in timp ce ar fi trebuit sa fie dincolo de gratii pentru faptele sale anterioare.

Intrebarea este: De ce Florian Bolboasa, Posibil Criminal in Serie, a Fost Lasat in Libertate?

Iata cine este Florian Bolboasa:

“Procurorii olteni au în lucru mai multe dosare în care este cercetat Bolboaşă, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, printre care şi pe cel în care victimă a fost Ion Lincă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Cristian Popescu, victima a avut nevoie de opt-nouă zile de îngrijiri medicale.
Persoane care au fost martore la agresarea lui Lincă şi au încercat să intervină pentru a-l scăpa din mâinile lui Bolboaşă şi ale preitenilor lui au devenit şi ele victime ale acestora. Vişan Smarandache, din Seaca, a avut nevoie de 70-75 de zile de îngrijiri medicale, după cum reiese din certificatul medico-legal. „Eram pe raza localităţii Seaca, la doi kilometri de culturile lui Florian Bolboaşă. Cu mine erau şi alţi consăteni: Grigore Drăguşin şi Ion Rogoveanu. Am văzut cum Bolboaşă, împreună cu fiul său, Valentin, şi alţi indivizi îl băteau pe un consătean, Ion Lincă. Am zis să mergem înspre el, că, dacă ne vede, poate îl lasă pe Lincă şi în felul ăsta îl scăpăm. Nu a fost aşa. L-au bătut atât de rău, încât Drăguşin şi cu Rogoveanu l-au dus pe măgar până acasă. După ce l-au lăsat pe Lincă, m-au luat pe mine la bătaie. Înjurau şi mă ameninţau. Florian Bolboaşă şi fiul acestuia m-au bătut cu un ciomag de am avut picioarele şi mâna ruptă. La un moment dat, Florian i-a zis fiului său să mă lase că mă omoară“, a declarat Vişan.
În cursul aceluiaşi incident a fost bătut şi Constantin Dumbără, de 58 de ani, din Seaca. Acesta a avut nevoie de 65-70 de zile de îngrijiri medicale. „În noiembrie 2009 eram pe islaz cu oile. În zonă era şi Lincă Ion. La un moment dat, am văzut cum o Dacie papuc se apropie de noi. Prima dată agresorii s-au dus la Lincă şi l-au luat la bătaie. În momentul când Bolboaşă şi ai lui l-au bătut pe Lincă, spre ei au pornit Vişan, Rogoveanu şi Drăguşin. Vişan a mers mai repede, ceilalţi doi au rămas în urmă. Voiau să-l scape pe Lincă. Nu a fost aşa. După ce l-au bătut pe Lincă, l-au snopit în bătaie pe Vişan. După aceea, au dat să se retragă. Bolboaşă era însoţit de fiul său şi de alte persoane. Nu au mai ajuns la maşină. S-au întors către mine şi m-au luat la bătaie. La un moment dat, Florian Bolboaşă i-a zis fiului: «Bă, nu-l omorâm pe ăsta?». După care Bolboaşă s-a dat la spatele meu, mi-a dat una în cap, am căzut jos, iar de atunci nu mai ştiu nimic“, a declarat Constantin Dumbără.
Omul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în data de 29 noiembrie 2009, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, traumatism mână stângă, traumatism gleznă stângă, agresiune individuală.

Ilie Pasarica, victima lui Florian Bolboasa

Altă zi, altă bătaie

La sfârşitul lunii iulie 2010, cu două zile înainte să îl bată pe IIie Păsărică, de 60 de ani, care a murit apoi în spital, Bolboaşă, împreună cu fiul lui şi alţi bărbaţi l-au agresat pe alt localnic din Seaca. Acesta a depus plângere la poliţie. „Eram cu vitele pe lângă recolta mea şi m-am pomenit cu el (Florian Bolboaşă – n.r.) lângă mine. Fiul său a dat cu levierul în mine. Ceilalţi m-au luat la bătaie şi m-au pus jos. Dar şeful a fost Florian Bolboaşă, care m-a lovit de mai multe ori cu bâta“, a declarat Dumitru Geacarel. Şi acest dosar penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Popescu, a declarat că Bolboaşă urmează să fie trimis în judecată pentru trei dintre dosarele în care este cercetat.

Acuzat pentru lipsire de libertate şi fals în declaraţii

În noiembrie 2008, Florian Bolboaşă a sechestrat un cioban din Seaca pe acesta i-a lipsit aproximativ 30 de ore, iar turma a eliberat-o după trei zile, la insistenţele autorităţilor locale din comunele Văleni şi Seaca.
„Mă rătăcisem pe câmp cu oile. În loc să ajung la Seaca, am ajuns la Văleni. Nu voiam să fac nimic rău. Bolboaşă m-a găsit pe câmp. L-am auzit când i-a zis fiului: «La grajduri cu el!» M-au luat dindărăt. M-au dus la Zootehnie, acolo unde are el grajduri, la Văleni, şi m-a închis pe mine şi oile. Trei zile mi-a ţinut oile la gloabă, iar pe mine m-a eliberat a doua zi. Am stat închis de sâmbătă dimineaţă până duminică la prânz. Dacă nu venea domnul primar de la noi, cred că nu scăpam aşa uşor“, a declarat  Constantin H. Dumbără, de 79 de ani, din Seaca.
Primarul din Seaca, Marian Băluţă, a confirmat declaraţia ciobanului. „Aşa a fost. Pe el l-a eliberat a doua zi la prânz, iar oile, cam la trei zile. Am mers la Bolboaşă şi eu, şi primarul din Văleni ca să îl convingem că nu este bine ce face“, a declarat Băluţă.
Pe masa procurorilor olteni se mai află un dosar în care „protagonist“ este tot Bolboaşă. Acesta a fost reclamat de Mihai Alexandru pentru tulburare de posesie şi fals în declaraţii. În fapt, Bolboaşă a ocupat în mod abuziv o suprafaţă de teren care aparţine reclamantului şi a întocmit, în fals, documentaţia necesară obţinerii subvenţiei de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Olt. Poliţiştii au întocmit şi în acest caz dosar penal, în care numitul Bolboaşă este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 220 şi 292 Cod Penal. Cauza se află în lucru, din 30 iunie 2010, la Postul de Poliţie Văleni.”

(preluat din Gazeta de Sud

Leave a Reply

Featured Posts

A murit Vaclav Havel

Fostul presedinte ceh, Vaclav Havel a murit la varsta de ...

Steve Jobs a murit

Steve Jobs a murit de cancer p

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie de cancer pancreatic, ...

johnny raducanu

Johnny Raducanu s-a stins din

Jazzul romanesc a pierdut astazi un reprezentat de seama. Pianistul  ...

Daniela Nicoleta Gavrilescu

Daniela Nicoleta Gavrilescu a

Daniela Nicoleta Gavrilescu, eleva de 15 ani din Techirghiol, decedata ...

alex-leo-serban

Alex Leo Serban, "criticul de

Alex Leo Serban, critic de film, a murit astazi, intr-un ...

Featured Video

Sponsors